Blinde vinken met zoete pompoenblokjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg de pompoenblokjes op een ingevette ovenplaat. Sprenkel er olijfolie en de ahornsiroop over. Kruid met peper en zout, en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 25 minuten in de oven en schep geregeld even om.
-
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er eerst wat boter en dan de melk door.
-
4
Smelt wat boter in een pan. Bak de blinde vinken op een niet te hoog vuur, anders bakt de buitenkant te snel en gaart het gehakt binnenin niet. Leg eventueel, na het goudbruin bakken, een deksel op de pan om het vlees sneller te garen.
-
5
Serveer de blinde vinken met de puree en de pompoenblokjes.