Gevulde courgettes met bulgur, feta en misopasta
bereiding
-
1
Breng een hoeveelheid water aan de kook, die 1,5 keer het volume van de bulgur is. Roerbak de bulgur 3 minuten in 1 eetlepel olijfolie, doe er dan het kokend water bij en laat 10 minuten koken, tot al het vocht is opgenomen. Haal van het vuur, dek af en laat nog 5 minuten wellen.
-
2
Spoel de courgettes, snij ze overlangs doormidden en ontpit ze met behulp van een lepel. Haal er ook wat vruchtvlees uit maar probeer de schil niet door te prikken. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
-
4
Laat de feta uitlekken en verkruimel 'm in een kom. Doe er de bulgur bij, samen met het courgettevruchtvlees, de peterselie, dragon, misopasta, tomatenpuree en wat peper. Meng goed en vul er de halve courgettes mee.
-
5
Leg ze naast elkaar in een ovenschaal, dek af met bakpapier en bak 20 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en laat nog 5 minuten bakken. Serveer meteen.