Gebakken aardappelwedges met rundertartaar
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de aardappelen in partjes. Doe ze in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met het knoflookpoeder, oregano, parmezaan, peper en zout. Schep goed om tot alle aardappelpartjes bedekt zijn met olie en kruiden.
-
2
Bak ze 20 à 25 minuten in de oven tot ze gaar en krokant zijn. Besprenkel ze met paprikapoeder naar smaak.
-
3
Pel en snipper de sjalot. Spoel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes. Doe het rundvlees in een kom en meng er het basilicum, de helft van de tomatenblokjes en de sjalot door. Kruid met peper en zout. Besprenkel met wat olijfolie.
-
4
Serveer de aardappelwedges samen met de tartaar en de tomatenblokjes. Werk af met gesnipperde groene kruiden.