Gehaktspiesjes met pasta-tomatensalade
bereiding
-
1
Meng het gehakt met de pesto. Kruid met peper en zout. Rol hapklare balletjes. Snij de helft van de feta in kleine blokjes.
-
2
Druk elk balletje een beetje plat, leg er een blokje feta op en rol terug dicht tot een balletje. Wikkel elk balletje in ½ sneetje pancetta. Prik telkens 3 balletjes op 1 spiesje.
-
3
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel goed met ijskoud water.
-
4
Spoel de tomaatjes en halveer ze. Pel en snipper de rode ui. Spoel het basilicum en snipper fijn.
-
5
Meng de pasta met de kerstomaten, de ui, het basilicum en de rest van de feta. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
-
6
Gril de spiesjes in 8 à 10 minuten goudbruin op de barbecue, of tot ze helemaal gaar zijn. Serveer met de pastasalade.