Gegratineerde spruitjes met worst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Pureer de aardappelen met een scheutje melk en breng op smaak met boter, nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Verdeel elke worst in drie stukken. Wikkel rond elk stukje een plakje ontbijtspek. Bak de spekworstjes goudbruin in wat boter.
-
3
Maak een kaassaus. Smelt de boter en bestrooi met de bloem. Giet er al roerend de melk bij en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er, van het vuur, de geraspte kaas aan toe en roer glad.
-
4
Beboter 4 ovenschaaltjes en verdeel er de puree over. Leg er de spruitjes bovenop. Duw de worstjes in de puree en schenk er de kaassaus bij. Gratineer in de oven tot alles mooi goudgeel gekleurd is.