Recept

Parfait van mandarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de glaasjes ook afwerken met gehakte pistachenootjes of dunne koekjes. 

bereiding
  1. 1

    Breng het citroensap en het mandarijnsap samen met de sinaasappelschil en de honing kort aan de kook. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop het ei en de dooiers met de suiker au bain-marie tot een dikke schuimige massa. Voeg beetje bij beetje en al roerend het mandarijnsap toe. Zet de kom in een koudwaterbad en laat de crème afkoelen. Spatel regelmatig om.

  3. 3

    Klop de slagroom stijf en spatel die door de afgekoelde mandarijncrème. Verdeel de crème over glaasjes of vormpjes en laat ze 1 nacht (of langer) in de diepvries opstijven.

  4. 4

    Werk de glaasjes vlak voor het serveren af met enkele partjes mandarijn en een blaadje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parfait van mandarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!