Recept

Pastinaakcrème met geroosterde amandelen en peterselieolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chique en makkelijk tegelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de pastinaken en snij ze in heel kleine blokjes. Snipper het preiwit en het takje selder fijn. Schil de ui en snipper ’m fijn.

  2. 2

    Stoof alle groenten enkele minuten aan in een klontje boter. Voeg er het kruidentuiltje aan toe en giet de kippenbouillon erbij tot de groenten net onderstaan.

  3. 3

    Laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje en mix de soep. Doe er de room bij. Rooster de amandelen zonder vetstof in een antiaanbakpan en zet apart.

  4. 4

    Hak het bosje bladpeterselie en de verse spinazie fijn. Voeg er zonnebloemolie aan toe tot het een smeuïge, lopende pasta wordt. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schenk de soep in de borden en werk af met geroosterde amandelen en een eetlepel peterselieolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaakcrème met geroosterde amandelen en peterselieolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!