Ovenschotel met zeewolf, venkel en mosselsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de aardappelen. Giet ze af en stamp met een klontje boter, peper, zout en een snuifje nootmuskaat tot een smeuïge puree.
-
2
Schil de venkel en snij in flinterdunne reepjes. Beboter een grote ovenschaal en schep de puree erin. Leg er de moten vis op en kruid met peper en zout. Verdeel er de fijngesnipperde venkel over en zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Kook intussen de mosselen gaar in een beetje kokend water. Breng 3 dl van het mosselvocht aan de kook en doe er 1 dl room bij. Breng op smaak met peper, zout en saffraanpoeder. Klop schuimig.
-
4
Werk de visschotel af met mosselsaus, gekookte mosselen en grijze (gepelde) garnalen. Serveer met dille en spinazie.