Recept

Rijstpannetje met mosselen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zuiders eenpansgerecht met mosselen.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper het sjalotje. Kook de rijst. Hak de peterselie. Kook de aardappelen en snij ze in plakjes. Snij de tomaten in plakjes. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stoof de sjalotsnippertjes in een bodempje olijfolie. Doe er de gekookte rijst bij. Blus met een glas droge witte wijn.

  3. 3

    Pers er een teentje knoflook bij en voeg er 2 el gehakte peterselie aan toe. Breng op smaak  met peper en zout.

  4. 4

    Leg een laag aardappelen in een beboterde ovenschotel, lepel er wat rijst op en verdeel er plakjes tomaat over.

  5. 5

    Verwijder de bovenste schelp van de mosselen en leg ze in de onderste schelp op de tomaten. Werk nu in laagjes verder, tot alle aardappelen, rijst en tomaten opgebruikt zijn. Eindig met aardappel.

  6. 6

    Strooi er de gemalen kaas over. Zet 20 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstpannetje met mosselen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!