Broccolistoemp met vleesspiesjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij in stukken. Spoel de broccoli en verdeel in roosjes. Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water. Doe er de broccoliroosjes bij en laat nog 5 minuten koken.
-
2
Snij de biefstuk in blokjes. Spoel de paprika’s en pel de ui. Snij ze in grove stukken. Prik het vlees, de paprika en de ui afwisselend op lange spiezen. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout.
-
3
Leg de spiesjes 5 minuten in de grillpan of op de tafelgrill.
-
4
Hak de salieblaadjes, bak ze kort in een paar eetlepels olijfolie.
-
5
Giet de groenten af en pureer ze met de ricotta. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en schep de gefrituurde salie door de puree.
-
6
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Leg ze op keukenpapier.
-
7
Verdeel de stoemp en de spiesjes over de borden. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.