Gelakte zalm met noedels
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook. Verwarm wat olie in een steelpan en fruit de knoflook glazig. Voeg honing, ketjap manis, azijn en sambal oelek toe. Laat lichtjes inkoken.
-
2
Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Bestrijk met het sausje. Laat 10 minuten marineren.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
4
Kook de noedels. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de ui in dunne partjes. Snij de lente-uitjes in ringen.
-
5
Zet de zalmfilets zo’n 10 tot 12 minuten in de oven tot de zalm net gaar is. Bestrijk halverwege de baktijd nog eens met de saus.
-
6
Verhit wat olie in een wok en roerbak de broccoli, de ui en de peultjes beetgaar. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 à 3 minuten. Giet de noedels af en laat uitlekken. Schep ze door de groenten en roerbak even. Kruid met peper en sojasaus.
-
7
Verdeel de noedels over borden. Leg er een stuk zalm op en werk af met lente-ui.