Noedels met wokgroentjes en teriyaki-zalm
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de teriyaki-saus. Pel en pers het teentje knoflook en meng het met de bruine suiker, het maïszetmeel, de rijstazijn en de sojasaus. Vet een ovenplaat in en leg de zalmfilets erop. Kwast ze royaal in met de teriyaki. Zet 10 à 12 minuten in de oven. Hou de rest van de saus even apart.
-
2
Breng gezouten water aan de kook voor de noedels. Kook ze zoals aangegeven op het pak. Borstel de oesterzwammen droog schoon. Maak de prei schoon. Snij de oesterzwammen en de prei in fijne repen. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel en snipper het chilipepertje. Verhit de sesamolie en de zonnebloemolie in een wok en roerbak al de groenten. Kruid met peper en zout.
-
3
Kook de rest van de teriyaki in tot een stroperige saus. Haal de zalm uit de oven en borstel de saus over de zalm. Strooi er de bieslook over.
-
4
Verdeel de gewokte groenten, de noedels en de zalm over borden. Werk af met sesamzaadjes.