Zalm met noedels en gewokte groenten
bereiding
-
1
Verdeel de broccoli in roosjes. Maak de paprika schoon en snij hem in repen. Schraap de wortelen schoon en snij ze in reepjes. Pel de sjalot en snipper ze fijn.
-
2
Bak de zalm in de helft van de arachideolie heel kort aan beide kanten. De zalm mag nog wat rosé zijn binnenin. Kruid hem met peper en zout. Haal hem uit de pan.
-
3
Verhit de rest van de arachideolie en de sesamolie in de wok. Roerbak eerst de broccoli en de wortelrepen tot ze beetgaar zijn. Voeg de sjalot, de paprika en de kikkererwten toe en roerbak verder. Breng de groenten op smaak met de sojasaus.
-
4
Kook intussen de boekweitnoedels gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Laat de noedels uitlekken en roer ze door de groenten. Leg er de zalm bij en werk het gerecht af met de lente-ui en de sesamzaadjes.