Gemarineerde kippenboutjes met rijst
bereiding
-
1
Doe de sojasaus met de honing, de zonnebloemolie, de tijm en een snuifje peper en zout in een kom. Leg er de drumsticks bij. Schep om. Dek af en laat minstens een nacht koel marineren.
-
2
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
3
Leg de gemarineerde drumsticks naast elkaar in een grote ovenschaal. Lepel er de marinade over. Zet 20 minuten in de oven. Bedruip tussendoor met de marinade en keer ze een paar keer om.
-
4
Breng ruim water aan de kook met een snuifje zout. Doe er de rijst bij. Laat 8 minuten koken. Voeg er de rozijnen aan toe. Laat nog 2 minuten koken.
-
5
Schil de appel, verwijder het klokhuis en de pitten. Snij de appel in fijne blokjes en besprenkel die meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
-
6
Giet de rijst af en vermeng hem met de stukjes appel.
-
7
Verdeel de warme rijst en de warme drumsticks over 4 borden. Werk af met een takje basilicum.