Recept

Baklava

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zoet dessert uit de Turkse keuken, met honing en noten.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. 

  2. 2

    Leg in een vierkante bakvorm een vel bakpapier. Bestrijk het bakpapier met gesmolten boter. Rol de bladerdeegvierkantjes een beetje uit tot ze net in de vorm passen.

  3. 3

    Hak de walnoten en pistachenoten grof. Leg het bladerdeeg, de noten en het amandelpoeder in laagjes in de bakvorm, bestrijk het deeg telkens eerst met gesmolten boter. Eindig met een velletje bladerdeeg.

  4. 4

    Zet de baklava 15 minuten onderaan in de oven, daarna nog eens 30 minuten in het midden van de oven.

  5. 5

    Pers de limoen. Verwarm de honing met het sinaasappelsap en het limoensap. Schenk over de warme baklava. Laat volledig afkoelen. Haal het dan pas uit de vorm en verdeel het gebak in kleine vierkantjes of driehoekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Baklava

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!