Recept

Citroencakejes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker fris en zoet

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de citroenen met de dunschiller. Pers ze uit en zeef het sap.

  2. 2

    Laat 2 el suiker smelten in 1 dl water. Doe er de citroenschilletjes bij. Laat 4 minuten zacht koken. Laat de schilletjes uitlekken en afkoelen.

  3. 3

    Splits de eieren. Roer de boter romig met de suiker. Voeg er de eidooiers en het citroensap aan toe. Zeef de bloem, doe ze erbij en roer met een houten lepel tot een glad beslag.

  4. 4

    Hak 1 el geblancheerde schilletjes fijn en doe ze bij het beslag. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ook die er luchtig door.

  5. 5

    Zet papieren vormpjes in kleine bakvormpjes en vul ze voor driekwart met beslag (de cakejes moeten kunnen rijzen). Bak ze 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.

  6. 6

    Laat de cakejes in hun papieren bakvormpje afkoelen op een rooster. Werk ze af met gezeefde bloemsuiker en geblancheerde citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroencakejes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!