Truffels met sinaas en noten
bereiding
-
1
Rooster de hazelnoten en laat ze afkoelen.
-
2
Breng de room aan de kook en smelt er de couverturechocolade in. Verdeel de chocoladeroom over twee ondiepe schalen.
-
3
Hak de bittere chocolade in kleine stukjes. Meng ‘m samen met de sinaasappellikeur en de geraspte schil door één helft van het chocolademengsel. Zet koel weg.
-
4
Hak de noga fijn en roer ‘m samen met de notenlikeur door de andere schaal met chocoladeroom.
-
5
Laat de chocolademengsels 2 uur in de koelkast opstijven, tot ze een boterachtige textuur hebben. Rol er dan balletjes van.
-
6
Hak de geroosterde hazelnoten fijn en rol er de nogatruffels door. Rol de sinaastruffels door het cacaopoeder.
-
7
Leg de truffels in kleine papieren vormpjes en verpak ze in een mooie doos. Bewaar in de koelkast.