Recept

Ravioli met boschampignons, pistacheroomsaus en truffel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle-chef Ilse: “Dit feestelijke voorgerecht is niet moeilijk om te maken, maar de pistacheroomsaus en de gebakken bospaddenstoelen geven het een luxueuze twist!”

Nóg feestelijker? 

Gebruik dan verse truffel in plaats van truffelolie.

bereiding
  1. 1

    Borstel de boschampignons schoon. Verhit wat boter met de truffelolie in een pan. Bak daarin de champignons krokant.

  2. 2

    Kook de ravioli gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze daarna uitlekken.

  3. 3

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook aan in wat olijfolie in een steelpannetje. Blus ze met de witte wijn. Voeg de mascarpone toe, doe er de fijngemalen pistaches bij en kruid de saus met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de ravioli over de borden. Lepel er de pistachesaus over. Werk de pasta af met de gebakken boschampignons, de shisoblaadjes, de gehakte pistaches en eventueel nog wat truffelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ravioli met boschampignons, pistacheroomsaus en truffel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!