Lauwe aardappelsalade met linzen en geitenkaas
bereiding
-
1
Spoel de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil, in lichtgezouten water. Laat even afkoelen, pel ze en snij ze in plakjes.
-
2
Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in lichtgezouten water met de halve teentjes knoflook en het kruidentuiltje. Laat ze uitlekken, en verwijder de knoflook en het kruidentuiltje. Breng de linzen op smaak met peper, zout, de gehakte munt, de geraspte citroenschil en het citroensap.
-
3
Schil de rode bieten, snij ze in plakjes en stoom ze beetgaar in ongeveer 8 minuten (afhankelijk van de dikte). Snij de geitenkaas in stukjes.
-
4
Schep de plakjes aardappel, linzen en rode biet voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over 4 borden. Strooi er de geitenkaas over en werk af met de lente-ui.