Spinaziequiche met kabeljauw
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Kneed de bloem met de boter, 1 kl zout en 2 eieren tot een kruimeldeeg. Wikkel het in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
2
Blancheer de spinazie even in licht gezouten kokend water en laat uitlekken.
-
3
Snij de kabeljauw in 8 plakken. Kruid ze met peper en zout. Klop het ei los met de room, zout en nootmuskaat.
-
4
Rol het deeg uit en steek er 8 rondjes uit. Beboter de vormpjes en leg in elk een rondje deeg. Leg er bakpapier op, en daarop de bonen. Zet 15 minuten in de oven.
-
5
Verwijder de bonen en het papier. Vul de voorgebakken bodems met spinazie en kabeljauw. Overgiet met het roommengsel. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.