Orecchiette met aubergine & kerstomaat
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Spoel de aubergines . Dep ze goed droog en halveer ze in de lengte. Kerf met een scherp mes het vruchtvlees ruitvormig in tot net tegen de schil. Strooi er wat zout op. Leg de halve aubergines in de oven met de snijkant naar boven, 20 minuten op 200 °C.
-
3
Lepel het zachte vruchtvlees uit de aubergineschillen. Vermeng het met de geitenkaas, 1 el olijfolie, 1 el gehakte muntblaadjes, en kruid met peper en zout naar smaak.
-
4
Kook de orecchiette beetgaar in gezouten water. Spoel en halveer de kerstomaatjes.
-
5
Giet de pasta af en vermeng meteen met de auberginepuree. Doe er de olijven en kerstomaatjes bij. Schep alles in een ovenschaal. Strooi er de gemalen kaas bij en besprenkel lichtjes met olie. Zet 15 minuten in de oven.
Voorbereiding