Broodje portobello met spek
bereiding
-
1
Breng 1 liter water aan de kook. Voeg de azijn toe en draai het vuur lager. Breek de eieren een na een in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Pocheer ze 4 tot 5 minuten tegen de kook aan (laat het water niet meer koken!).
-
2
Rooster de muffins en halveer ze. Spoel de spinazieblaadjes en schud goed droog. Verdeel ze over vier halve broodjes.
-
3
Borstel de paddenstoelen schoon. Bak ze samen met het spek 2 tot 3 minuten in een klontje boter. Kruid de paddenstoelen lichtjes met peper en zout.
-
4
Haal de eieren met een schuimspaan uit het kookwater. Laat even uitdruipen en schep ze voorzichtig op de spinazie. Leg er de paddenstoelen op en dan het spek. Bestrooi met wat peterselie. Dek af met de bovenste helft van het broodje en serveer.