Zeeduivel met pesto in een spekjasje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel de zeeduivelfilets en dep ze droog.
-
2
Spoel voor de pesto de waterkers en de salie, schud goed droog. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof, laat even afkoelen.
-
3
Pureer de pijnboompitten glad in de keukenmachine samen met het gepelde knoflookteentje, de waterkers, de salie en de parmezaan. Giet er in een straaltje de olijfolie bij en mix tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met een snuifje zout.
-
4
Bestrijk één zeeduivelfilet met de pesto en leg er de tweede filet bovenop. Kruid met vers gemalen peper.
-
5
Leg de plakjes spek dicht naast elkaar op het werkvlak zodat ze lichtjes overlappen. Wikkel de zeeduivel in het spek.
-
6
Leg de met spek omwikkelde vis op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met olijfolie. Schuif de vis 15 minuten in de oven. Snij hem voor het serveren in mooie plakken. Lekker met een slaatje en aardappelpuree of een kom wilde rijst.