Recept

Ovenschotel met gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kinderen zijn er dol op

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175° C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Fruit ze glazig in wat olijfolie en zet ze opzij.

  3. 3

    Laat in dezelfde pan het gehakt rul bakken in wat olie. Doe de gepelde en geplette knoflook en de salie erbij. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

  4. 4

    Pureer de aardappelen met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Kruid met noodmuskaat en gedroogde tijm, peper en zout.

  5. 5

    Schep de helft van de puree in een ingevette ovenschaal. Schep er het gehakt en de uiringen bij. Dek af met de rest van de puree.

  6. 6

    Besprenkel met olijfolie, of leg er enkele nootjes boter op. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met gehakt

Ingrediënten voor

4 personen
  • bloemige aardappel500 g
  • kippengehakt400 g
  • uien2
  • knoflook2 teentjes
  • olijfolie
  • boter
  • nootmuskaat
  • gedroogde salie1 kl
  • gedroogde tijm1 kl
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!