Preitaartjes met cantharellen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C.
Snipper de sjalot fijn, hak de bladpeterselie en snij de bieslook in ringetjes. -
2
Bekleed 4 individuele taartvormpjes met bladerdeeg. Prik de bodem een paar keer in met een vork en zet in de koelkast tot gebruik.
-
3
Snij de prei in ringen en stoof ze in 20 g boter.
-
4
Bak de cantharellen 5 minuten in 1 el olie. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Kruid met peper en zout.
-
5
Bak het spek knapperig en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout.
-
6
Verdeel de prei en het spek over de taartbodempjes. Overgiet met de eieren en bestrooi met parmezaan. Zet de taartjes 20 minuten in de oven.
-
7
Verdeel er de cantharellen over en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met een salade.