Filodeegtaartje met cantharellen en kip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de cantharellen schoon en bak ze in olie goudbruin. Schep ze uit de pan. Snipper de rode ui en bak in dezelfde pan glazig. Voeg eventueel nog extra olie toe. Snij de kip in reepjes en voeg toe. Bak het vlees goudbruin. Snij de prei klein en schep onder de kip. Roerbak 2 minuten.
-
2
Giet de bouillon in de pan en laat bijna volledig inkoken. Zet het vuur uit en voeg de walnoten toe. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Laat de vulling afkoelen.
-
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een vel filodeeg op. Bestrijk het vel met olijfolie. Leg er dwars een ander vel op en bestrijk opnieuw met olie. Doe hetzelfde met de rest van de vellen. Schep de roomkaas in het midden van het deeg en strijk mooi open. Lepel er de vulling op. Vouw de randen van het filodeeg naar binnen, deels over de vulling. Bestrijk de randen met olie en zet 30 minuten in de oven. Werk de taart voor het serveren af met bieslook.