Aardappelsoep met mosselen
bereiding
-
1
Spoel de mosselen en boen de schelpen schoon. Spoel nog twee keer in koud water. Verwijder de schelpen die kapot zijn.
-
2
Breng de wijn in een ruime pan aan de kook en doe er de mosselen bij. Laat 6 minuten koken, tot alle schelpen open zijn. Giet af.
-
3
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Pel de sjalot en de knoflook en hak fijn. Spoel de courgettes en snij in dunne plakjes.
-
4
Stoof de aardappel, sjalot en knoflook in hete olie glazig. Overgiet met de bouillon. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen.
-
5
Voeg er de plakjes courgette en de kerstomaatjes aan toe en laat nog 5 à 10 minuten koken. Voeg de mosselen en de peterselie toe aan de soep, laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Serveer met geroosterd brood.