Recept

Rode poon met paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker Thaïs

bereiding
  1. 1

    Breng voor de marinade de sojasaus, knoflook, gember, chilipeper en suiker aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Laat afkoelen.

  2. 2

    Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Meng met de marinade, de sesamolie en de koriander. Leg er de vis in en laat 1/2 uur marineren.

  3. 3

    Zet een stoommandje op een pan met kokend water. Snij de paksoi in de lengte doormidden en stoom hem 3 minuten. Neem hem uit het mandje.

  4. 4

    Leg dan een vel vetvrij papier in het mandje, met opstaande rand. Leg er de paksoi in, samen met de vis (de velkant naar boven) en de lente-ui. Lepel er de marinade over.

  5. 5

    Snij de tweede limoen in plakjes en leg ze op de vis. Sluit het mandje en stoom alles in 8 à 10 minuten gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode poon met paksoi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!