Recept

Kalfsmedaillons met knoflooksaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker en simpel gerechtje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150° C.

  2. 2

    Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflookteentjes, hak de helft ervan fijn.

  3. 3

    Doe de ui en de knoflook (snippers en hele teentjes) in een steelpannetje. Giet er de wijn bij en laat koken tot de vloeistof bijna verdampt is.

  4. 4

    Giet er de bouillon bij. Laat 5 minuten zacht koken. Verwijder de hele knoflookteentjes en pureer de saus met de staafmixer. Doe de knoflookteentjes er weer bij, met de salieblaadjes. Kruid naar smaak met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.

  5. 5

    Kruid de kalfsmedaillons met peper en zout. Bak ze kort aan, op een hoog vuur, in boter of olie. Laat ze 10 minuten garen in de oven op 150° C.

  6. 6

    Lepel de hete saus over de medaillons en serveer met rauw witloof en veldsla, aangemaakt met citroenvinaigrette, en gestoomde of gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsmedaillons met knoflooksaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!