Kalfsmedaillon met krieltjes en tuinbonensalsa
bereiding
-
1
Haal de tuinbonen uit de boon. Kook de tuinbonen 2 tot 3 minuten in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water. Haal de vliesjes van de tuinbonen.
-
2
Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pers 1 helft uit. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Hak de ansjovis, de kappertjes, de peterselie en het basilicum fijn en haal de blaadjes van de tijm.
-
3
Meng de tuinbonen met de sjalot, knoflook, ansjovis, kappertjes, peterselie, basilicum, tijm, de geraspte citroenschil, 3 eetlepels olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en eventueel nog wat zout.
-
4
Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water en hou ze warm.
-
5
Smelt een klontje boter in een pan en bak de kalfsmedaillons in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat rusten onder aluminiumfolie.
-
6
Bak de krieltjes kort aan in een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer de kalfsmedaillons met de tuinbonensalsa en de krieltjes.