Recept

Lasagne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé klassieker

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Snij de selder en de wortel heel fijn.

  2. 2

    Roerbak het gehakt met het spek en de groenten in een likje olijfolie. Blus met de wijn.

  3. 3

    Roer er de tomaten en de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Doe er de bouillon bij en laat 1 uur zachtjes sudderen.

  4. 4

    Maak de bechamelsaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even sudderen. Schenk er de melk bij en laat al roerend indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  6. 6

    Beboter een ovenschaal en schep er een dun laagje tomatensaus in. Leg daarop lasagnevellen. Bestrijk met bechamelsaus en bestrooi met parmezaan.

  7. 7

    Herhaal de laagjes tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, maar eindig met bechamelsaus en kaas. Zet 40 tot 45 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!