Tagliatelle met courgette, feta en limoen
bereiding
-
1
Spoel de courgette en snij de uiteinden eraf. Verwerk de courgette met behulp van een dunschiller tot linten. Marineer ze 10 à 15 minuten in het citroensap.
-
2
Verkruimel de feta. Versnipper de munt. Rasp de limoenschil. Bak de scampi’s in wat olie.
-
3
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
-
4
Meng de tagliatelle onmiddellijk met de courgettelinten, 3/4 van de geraspte limoenschil en van de munt, en de verkruimelde feta. Pers de teen look erbij en schep voorzichtig om.
-
5
Verdeel de tagliatelle over vier borden. Werk af met wat gehakte roze peperbessen, de rest van de geraspte limoenschil en de munt en eventueel een scampi. Kruid met peper en zout en serveer meteen.