Pasta met tomatensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Spoel het chilipepertje, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper fijn. Pel en halveer de bollen knoflook.
-
2
Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, fruit de gesnipperde ui samen met de bollen knoflook. Voeg de tomaten, het chilipepertje en het kruidentuiltje toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de tomaten uit elkaar vallen (±45 minuten). Verwijder de knoflook en het kruidentuiltje. Zeef de saus.
-
3
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af. Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, giet er een flinke scheut olijfolie over en hussel ze goed. Zet de schaal ongeveer 5 minuutjes in de voorverwarmde oven en wacht tot de kerstomaten barsten.
-
4
Serveer de pasta met de tomatensaus, wat kerstomaatjes, een blaadje basilicum en grof geraspte parmezaan. Besprenkel met olijfolie.