Recept

Pasta met geitenkaas, rode biet en balsamicoazijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pasta hoeft niet altijd met tomatensaus of roomsaus geserveerd te worden. Deze pasta met rode bietjes en geitenkaas is overheerlijk!

Hou je niet zo van geitenkaas, dan kun je voor dit recept ook ricotta gebruiken. Die is iets minder vast dan verse geitenkaas, het is mogelijk dat je dan geen room nodig hebt om de kaas op te kloppen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225°C. Snij de bietjes in vieren, doe ze in een kom met 2 el olijfolie, tijm, peper en zout en roer goed om. Doe de bietjes op een bakplaat en bak ze een halfuurtje in de voorverwarmde oven. Rooster de gehakte hazelnoten in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen op een bord.

  2. 2

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Doe de geitenkaas met de room in een kom en klop even stevig op met een garde tot alle klontertjes verdwenen zijn (de geitenkaas wordt wat lopender van structuur, dat is de bedoeling). Dit kan ook in de foodprocessor.

  3. 3

    Verhit een pan met de rest van de olijfolie op hoog vuur. Snij de champignons in plakjes en bak ze goudbruin. Voeg een klontje boter toe voor de smaak, en doe er ook de plakjes knoflook bij. Roerbak even mee. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de pan van het vuur en doe de gebakken champignons even op een bord. Blus de pan met de balsamico en de honing. Laat inkoken tot een stroperige saus.

  5. 5

    Doe de pasta en de champignons terug in de pan. Roer alles goed om en mocht je het te droog vinden, voeg dan een beetje van het kookwater van de pasta toe.

  6. 6

    Verdeel de pasta over de borden en werk af met de geroosterde bietjes, opgeklopte geitenkaas, granaatappelpitjes, geroosterde hazelnoten en wat scheutjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!