Dumplings met boschampignons en wakame
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook. Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de boschampignons fijn. Schil en rasp de gember. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak fijn.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de boschampignons, knoflook, gember en lente-ui in enkele minuten gaar. Kruid met 1 eetlepel sojasaus en peper. Laat afkoelen.
-
3
Meng voor de dressing de chilipeper met de rest van de ingrediënten en zet opzij.
-
4
Leg op elk wontonvel een lepel gebakken champignons, wrijf de randen in met water, vouw de wontonvellen dicht en duw met je duim en wijsvinger aan de randen om de wontonvellen te kunnen sluiten.
-
5
Verhit in 2 pannen een scheutje olijfolie en leg de dumplings in de pan naast elkaar, laat 2 minuten bakken, voeg 1 centimeter water toe en dek af. Laat 8 minuten zachtjes garen. Verwijder het deksel en laat 2 minuten bakken.
-
6
Serveer de dumplings met de wakame en besprenkel met de dressing.