Wintersoep met gerst en knolgroenten
bereiding
-
1
Week de gerst een nacht in water. Giet af
en laat 50 tot 60 minuten zachtjes garen in
gezouten water.Schil de aardappelen, de wortelen en de
pastinaak, snij ze in blokjes. Snipper de ui.
Pel de knoflooktenen maar laat ze heel.
Spoel de witte bonen en laat uitlekken. -
2
Fruit de ui glazig in een klontje boter. Voeg
de wortelen en de pastinaak toe en roerbak
even mee. Doe dan de aardappelen en
de knoflook in de pan. Giet er water bij tot
de groenten onderstaan. Kruid met een
snuifje zout. Laat afgedekt 15 tot 20 minuten
koken tot de aardappelen zacht zijn.
Voeg de uitgelekte gerst toe en laat nog
5 minuten koken. -
3
Neem de pan van het vuur en voeg de witte
bonen toe. Breng op smaak met peper,
zout, nootmuskaat en cayennepeper. Laat
nog 5 minuten trekken. Roer een klontje
boter door de soep en schep ze in warme
borden. Werk af met een lepeltje pesto.
Voorbereiding