Kippensoep met gerst en groenten
bereiding
-
1
Schil de wortelen en snij in stukken. Maak de selder schoon en snij in grote stukken. Pel en snipper de ui.
-
2
Stoof de ui glazig in olijfolie, voeg de wortel en de selder toe, samen met de soepkippen en 3 liter water, laat 2 uur sudderen op een laag vuurtje.
-
3
Kook de spelt 40 minuten in een ruime hoeveelheid gezouten water en giet af.
-
4
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, en snij de rest van de kool fijn. Maak de venkel schoon en snij in grote stukken. Schil de butternut en pastinaak en snij in blokjes.
-
5
Haal de kip uit de pot wanneer het vlees van het bot valt. Laat afkoelen. Giet het kookvocht door een zeef, en gebruik het als bouillon voor je soep.
Trek de kip in stukken. -
6
Doe de bouillon in een pot samen met de kool, venkel, butternut en pastinaak. Laat 30 minuten koken. Voeg de gerst toe en de in stukjes getrokken kip. Werk af met wat bladpeterselie.