Knolseldersoep
bereiding
-
1
Snij de knolselder in vrij dikke plakken. Schil ze en snij ze dan in blokjes. Leg ze meteen in een schaal met water en een scheutje citroen.
Snij de prei in fijne ringetjes.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
-
2
Fruit de sjalot in wat olijfolie. Doe er de prei en de knoflook bij. Roerbak 1 minuut.
-
3
Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Voeg het kruidentuiltje toe. Schep de selderblokjes met een schuimspaan uit de schaal, bij de kokende bouillon.
-
4
Dek af en laat 10 minuten zacht koken. Doe er de tomatenpuree en de rijst bij. Roer goed om. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Laat nog 3 minuten koken.
-
5
Neem het kruidentuiltje weg. Werk af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.
Voorbereiding