Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
bereiding
-
1
Schil de asperges met een dunschiller,
breek er de harde eindjes af en snij ze in
niet al te kleine stukken.Rasp de sinaasappelschil.
Snipper de bieslook fijn. Snij de korsten
van het brood en verkruimel het brood in
de keukenmachine. -
2
Meng het paneermeel
met de ricotta, het ei, de bieslooksnippers,
een snuifje peper en zout. Kneed tot een
soepel deeg. Vorm er 12 koekjes van en bak
ze goudgeel in olie. Laat even drogen op
keukenpapier. -
3
Doe het aspergeafval
in een grote pan en giet er de bouillon
over. Voeg de geraspte sinaasappelschil en
een snuifje zout toe en laat 10 minuten
zachtjes koken. -
4
Zeef de aspergebouillon. Doe er de asperges
en een klontje boter bij en laat opnieuw
10 minuten zachtjes koken. Schep de
aspergepunten met een schuimspaan uit
de pan. Mix de rest van de soep glad. Roer
er de room door en laat nog even koken.
Voeg de aspergepunten toe, kruid met
peper en zout. Schep de soep in warme
borden. Geef er de ricottakoekjes bij. Werk
af met lenteuitjes
en een paar druppeltjes
tabasco.
Voorbereiding
Ricottakoekjes