Recept

Ricottakoekjes met citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze lekkere ricottakoekjes met citroen zijn het perfecte dessert voor kerst!

Koekjes
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Meng met de poedersuiker en de boter.

  2. 2

    Voeg er de helft van de losgeklopte eiwitten en de helft van de bloem aan toe. Meng voorzichtig tot een homogene massa. Doe er de rest van de eiwitten en de bloem bij. Meng tot een luchtig beslag. Voeg er eventueel extra smaakstof aan toe.

  3. 3

    Vul een spuitzak met het beslag en spuit toefjes in een vorm naar keuze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven.

vulling
  1. 1

    Vervang in het basisdeeg 200 g boter door 200 g ricotta en 1 kl geraspte citroenschil. Bak de koekjes. Werk af met een glazuur van 150 g poedersuiker, 2 el water en enkele druppels citroensap. Bestrooi met wat geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricottakoekjes met citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!