Slasoep met erwten en sesam
bereiding
-
1
Spoel de sla, zwier goed droog en scheur
hem in stukjes. Laat de erwten ontdooien.
Snipper de ui fijn.Klop de slagroom lobbig.
-
2
Stoof alle groenten aan
in een scheutje olie. Giet er de groentebouillon
bij en laat afgedekt 10 tot 15 minuten
zachtjes koken. -
3
Smelt de boter in een andere pan. Roer er
de bloem door en laat even drogen. Voeg
dan geleidelijk de melk toe en laat 5 minuten
zachtjes koken. -
4
Mix de erwten-slasoep, druk of roer ze
door een zeef. Giet het mengsel bij de
bechamelsaus en roer glad. Breng opnieuw
aan de kook. Kruid met peper, zout en
nootmuskaat. Voeg eventueel nog wat
bouillon toe. Schep de soep in kommetjes,
lepel er een flinke dot lobbig geklopte slagroom
bij. Bestrooi met sesamzaadjes en
werk af met een takje peterselie.
Voorbereiding