Slasoep met spiesjes
bereiding
-
1
Pel de uien en hak ze grof. Pel de knoflook en pers ’m. Maak de blaadjes sla los, verwijder de dikke nerf en spoel ze.
-
2
Smelt wat boter in een soeppan. Stoof er de ui en knoflook in glazig. Voeg de sla (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en het kruidentuiltje toe. Laat 3 minuten meestoven. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen.
-
3
Bak intussen in een pan de soepballetjes goudbruin in wat boter. Rol kleine balletjes van de kruidenkaas.
-
4
Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
5
Prik de gehaktballetjes, afgewisseld met de kaasballetjes, op 8 spiesjes. Snipper de apart gehouden blaadjes sla fijn. Serveer de soep in kommetjes en werk af met slasnippers en 2 spiesjes.