Quiche met erwtjes en munt
bereiding
-
1
Kook de erwtjes 10 minuten in gezouten water (of stoom ze).
Hak de munt, de bieslook en de dille fijn.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Doe voor het deeg 250 g bloem, de in vlokjes verdeelde boter, de afgeriste tijm en een snuifje peper en zout in de keukenrobot. Mix tot een korrelig deeg.
-
3
Doe er dan het ei, de balsamicoazijn, het water en de rest van de boter bij. Mix verder tot het deeg een bol vormt. Zet afgedekt even koel weg.
-
4
Klop voor de vulling de eieren los met de room en wat peper en zout. Roer er de kruiden, de pastis en het anijspoeder door.
-
5
Beboter een hoge quichevorm en bestuif hem met bloem. Rol het deeg uit en leg het erin. Bedek met bakpapier en gedroogde bonen (of bakknikkers). Bak 15 minuten in de oven.
-
6
Verwijder bonen en bakpapier. Schenk het eimengsel in de deegvorm en verdeel er de erwtjes over. Zet 30 minuten in de oven.
Voorbereiding