Recept

Rillette van sardines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fijn hapje

bereiding
  1. 1

    Smelt 1 koffielepel boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Pel en hak de sjalot en roerbak 2 minuten.

  2. 2

    Doe de rest van de boter in een kom en klop er de room, dooiers en het citroensap door.

  3. 3

    Verdeel de sardines in stukjes en doe ze bij het botermengsel. Voeg de gehakte dille, pernod en wat olijfolie toe en roer tot een grof mengsel.

  4. 4

    Doe de rillette in een pot en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geroosterd stokbrood of aardappelen in de schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rillette van sardines

Ingrediënten voor

4 personen
  • ongezouten boter (zachte)80 g
  • sjalot (fijngehakt)1
  • room1 el
  • citroensap2 el
  • eidooiers2
  • sardines (zonder graten, uit blik)250 g
  • dille (gehakt)1 el
  • Pernod1 el
  • extra vierge olijfolie1 el

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!