Pasta met pesto van tuinbonen en munt
bereiding
-
1
Blancheer 300 g tuinbonen 1 à 2 minuten in kokend water. Laat even afkoelen, haal het vliesje eraf.
Spoel 12 muntblaadjes en dep ze droog.
Pel het knoflookteentje.
-
2
Fruit het volledige teentje knoflook aan in 1 eetlepel olie. Voeg er de bonen aan toe en schenk er water bij tot ze onder staan. Laat 7 minuten koken. Verwijder de knoflook, maar hou die apart.
-
3
Kook de pasta beetgaar in gezouten water, laat uitlekken. Rooster de amandelschilfers 2 minuten in een pan met antiaanbaklaag.
-
4
Doe ze samen met 1/3 van de bonen, het knoflookteentje, de munt, 50 g geraspte parmezaan, 5 eetlepels olijfolie en 1 glas groentebouillon in de blender. Kruid met peper en zout.
-
5
Mix tot een homogene pesto. Vermeng met de warme pasta en de overige tuinbonen. Werk af met basilicum en de parmezaan.
Voorbereiding