Recept

Pasta met pesto van tuinbonen en munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pesto smaakt dubbel zo lekker als je ze zelf maakt en dit vraagt echt niet veel werk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Blancheer 300 g tuinbonen 1 à 2 minuten in kokend water. Laat even afkoelen, haal het vliesje eraf.

    Spoel 12 muntblaadjes en dep ze droog.

    Pel het knoflookteentje.

  2. 2

    Fruit het volledige teentje knoflook aan in 1 eetlepel olie. Voeg er de bonen aan toe en schenk er water bij tot ze onder staan. Laat 7 minuten koken. Verwijder de knoflook, maar hou die apart.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water, laat uitlekken. Rooster de amandelschilfers 2 minuten in een pan met antiaanbaklaag.

  4. 4

    Doe ze samen met 1/3 van de bonen, het knoflookteentje, de munt, 50 g geraspte parmezaan, 5 eetlepels olijfolie en 1 glas groentebouillon in de blender. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Mix tot een homogene pesto. Vermeng met de warme pasta en de overige tuinbonen. Werk af met basilicum en de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met pesto van tuinbonen en munt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!