Krokante pladijs met een frisse aardappel-groentesalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in even grote stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Kook de boontjes en de tuinbonen beetgaar in lichtgezouten water. Spoel ze daarna onder koud water. Verwijder de vliesjes van de tuinbonen.
-
2
Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen. Mix een handvol munt, een handvol peterselie, het paneermeel, de knoflook en de geraspte citroenschil met 4 eetlepels olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
-
3
Leg de pladijsfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en schep er het kruiden-citroenmengsel op. Duw het zachtjes aan. Bak de pladijsfilets 15 à 18 minuten in de oven.
-
4
Giet de aardappelen af. Hou een handje munt opzij. Hak de rest van de munt en de peterselie fijn en meng ze samen met de boontjes, de tuinbonen en een scheutje olijfolie onder de aardappelen. Kruid de salade met peper en zout. Serveer de krokante vis met de salade en werk af met de rest van de muntblaadjes.