Wortelcake met glazuur
bereiding
-
1
Meng de wortelen met de witte suiker en laat ½ uur rusten. Laat dan uitlekken in een zeef.
-
2
Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter een springvorm van ongeveer 17 cm diameter en bestrooi met bloem.
-
3
Mix de boter met de olie en de eieren tot een gladde crème. Meng de rietsuiker met de bruine suiker, de bloem, het bakpoeder, het zout en de noten. Schep dit door de eiercrème. Schep er dan de wortelen door.
-
4
Doe het beslag in de vorm en zet 55 minuten in de oven. Laat ½ uur afkoelen in de vorm, en dan verder op een rooster. Maak de springvorm schoon en zet er de cake weer in.
-
5
Meng 370 g poedersuiker, 6 el melk, 0.5 kl citroensap en 1 druppeltje voedingskleurstof voor het glazuur (voeg eventueel wat extra melk of poedersuiker toe). Bestrijk de cake met het glazuur en laat uitharden.
-
6
De afwerking: meng 25 g boter met 25 g poedersuiker en spuit rondom toefjes op de cake. Bestrijk ze met bruine kleurgel en werk af met worteltjes van marsepein.