Japanse salade
bereiding
-
1
Plet de knoflook.
Maak een marinade met de sojasaus, de sherry, de wijnazijn, de honing, het gemberpoeder en de knoflook. Leg het vlees (in één stuk) hierin en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de marinade. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven op 220°C.
Snipper de sjalot, rooster de pijnboompitten.
-
2
Laat het vlees uitlekken, leg in een beboterde ovenschotel en bak gedurende 15 minuten in de oven. Tijdens het bakken geregeld bedruipen met de marinade.
-
3
Neem uit de oven en giet de braadjus in een kommetje.
-
4
Neem uit de oven en giet de braadjus in een kommetje.
-
5
Schik de kleingesneden ijsbergsla op een serveerschotel, snij het vlees in dunne plakjes en schik op de sla.
-
6
Lepel de jus over het vlees en bestrooi met fijngehakte sjalot en geroosterde pijnboompitten.
Voorbereiding