Recept

Sardientjes in 't groen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de sardientjes schoon, ontschub, verwijder de kop en de zijvinnen en fileer.

    Maak de spinazie schoon, verwijder de steeltjes.

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Blancheer de spinazie 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken.

  3. 3

    Fruit de sjalotjes in de helft van de boter en wanneer ze beginnen te kleuren, bestrooi met bloem. Voeg al roerend met de garde beetje bij beetje de melk toe tot de saus bindt. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Voeg de uitgelekte spinazie toe, kruid met een snuifje nootmuskaat en breng aan de kook.

  5. 5

    Beboter een vuurvaste schotel met de rest van de boter. Giet de helft van de spinaziesaus erin, schik de sardienfilets erop en bedek met de rest van de saus.

  6. 6

    Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en plaats de schotel gedurende 12 minuten in de  hete oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sardientjes in 't groen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!