Recept

Gegratineerde aardappelpannenkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en rasp fijn. Pel de uien, rasp tot moes en meng met de aardappelen. Roer de eieren erdoor en kruid het geheel met peper en zout.

  2. 2

    Verhit boter verhitten in een pan. Druk een flinke lepel van het mengsel in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.

  3. 3

    Bestrooi vervolgens de pannenkoeken met kaas en gratineer een paar minuten in de oven.

  4. Tip

  5. 4

    De ui kan worden vervangen door een teentje knoflook ; meer variatie is mogelijk door stukjes geblancheerde prei, ham of spek aan het mengsel toe te voegen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde aardappelpannenkoekjes

Ingrediënten voor

4 personen
  • aardappelen (Bintje, geraspt)6
  • eieren3
  • uien (tot moes geraspt)2
  • bakboter100 g
  • kaas (geraspt)40 g
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!